Skip to main content

GamingWorks

Uiteindelijk willen we allemaal leuk werk. Werk dat past bij onze interesses, werk dat past bij onze kennis en ervaring. Meer en meer bestaat het arbeidspotentieel uit gamers en voormalig gamers, jonge mensen die opgegroeid zijn met het spelen van videogames en voor wie gamen ook een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontwikkelen van hun talent en opbouw van kennis. 

Bijna alle games hebben een educatieve onderlaag. Dat kan complex en diepgaand zijn, zoals de geschiedenis in Assassins Creed of de kennis van militaire strategie in Call of Duty, Battlefield of Sniper Elite. Maar ook simpel zoals de kennis van het gebruik van de Engelse of andere taal en ruimtelijke oriëntatie door logisch gebruik van stratenkaarten en navigatie.

Juist omdat gaming een haast onzichtbare toevoeging biedt aan de opbouw van onze talenten, vindt House of Esports het belangrijk om de koppeling tussen school en werk te maken via gaming. Ons project Gaming works biedt enerzijds de mogelijkheid om onbekende talenten zichtbaar te maken en daarmee uitstromers in het vmbo, mbo of hbo een zoekrichting te geven. Aan de andere kant is House of Esports de partner voor veel organisaties die zoeken naar bijzonder talent, naar werknemers die meer zijn dan de boeken of projecten van school, jonge mensen die zich ontwikkeld en bewezen hebben in de games die ze hebben gespeeld.

Wist je dat iemand die raid of guild leader is geweest in World of Warcraft, vaak al over uitgebreide leidinggevende skills beschikt? Elke dag, meerdere keren een groep van 20 of 40 spelers in hun rol coachen en aansturen naar een gemeenschappelijk doel. Welke andere hobby of sport biedt deze ervaring? Denk daar eens over na. En wil je weten wat House of Esports voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.