Skip to main content

GameBuddies

GameBuddies laat jongeren met een beperking integreren in de maatschappij door een veilige omgeving te creëren waarbij grenzen verlegd worden. Door esports in te zetten is het mogelijk om deze jongeren te trainen, te activeren en te laten participeren. ​​GameBuddies is van meerwaarde voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking en mensen met een autistismespectrumstoornis.

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren met een beperking minder sporten en bewegen en meer thuis zitten waardoor de kans groter is op vereenzaming en verwaarlozing. Mensen met een beperking zijn vaak op zichzelf of familie aangewezen. Hierdoor gaan de niet gekozen zelfstandigheid en vereenzaming hand in hand. Dat is een slechte situatie waar wij als House of Esports met ons GameBuddies programma iets aan doen.

In de digitale wereld is het mogelijk om de hersenen en het lichaam door gaming te activeren. Mensen met een beperking zijn geen afgezonderde groep meer, maar maken deel uit van de samenleving. In een samenleving met inclusie als belangrijker thema is het van belang dat vooroordelen en andere drempels tussen mensen onderling verdwijnen.

Nieuwsgierig?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten

De mogelijkheden die House of Esports te bieden heeft zijn zeer uiteenlopend.

VR-Experience

Virtual Reality is geschikt voor elke doelgroep. Zo kunnen deelnemers boksen tegen een virtuele tegenstander, muzikale en ritmische games spelen of terug in de tijd voor het herbeleven van de geschiedenis.

GameTime

GameTime is een volledig gamingcenter bij u op locatie en is flexibel genoeg om een online esportstoernooi voor de jeugd op te zetten. House of Esports beschikt over professionele apparatuur waaronder gamecases, VR brillen, Playstation’s en Nintendo Switches.

GameGymWall

De GameGymWall is een interactieve muur, waarmee we de fysieke uitdaging combineren met game-elementen, waarbij je met en tegen elkaar speelt. Wij kunnen ook een unieke game ontwikkelen speciaal voor het evenement. Daarnaast kunnen we het logo van het evenement of bedrijf en de partners integreren.

GameGym

De GameGym is een combinatie van gamen en bewegen. De gamer staat zelf midden in de actie en gebruikt zijn of haar lichaam om punten te scoren. Spannend, actief en vermoeiend, de ideale manier om calorieën te verbranden. Wij hebben een aantal van de populairste games vertaald naar de echte wereld en creëren een beleving die ongeëvenaard is.
De GameGymWall is een muur waar interactief bewegingen gemaakt worden. Er zijn verschillende spellen die weergegeven worden op de muur, waarbij je moet bewegen om hoge scores te behalen.