Skip to main content

GameParents

Veel ouders zitten nog vast aan de ‘oude’ vooroordelen over gaming: Gamen is slecht voor je ogen, gamers zijn agressief, gamers eten ongezond en gamers komen niet buiten. House of Esports biedt ouders via het GameParents programma een nieuwe en open blik op het spelen van videogames.

Iedere ouder wil zijn kind zien opgroeien tot een gelukkig en getalenteerd mens. We laten onze kinderen sporten, geven ze steun en bieden ze de beste educatie. Met de juiste dosis gaming en een positieve, motiverende ondersteuning daarbij, leren kinderen nieuwe dingen en bouwen ze aan hun talenten terwijl ze plezier hebben. Ouders spelen daarin een cruciale rol.

Wil jij je kind helpen om een positieve en gelukkige gamer te zijn? Denk dan eens aan onderstaande tips:

 1. Probeer zelf eens een game en ontdek de leuke kanten
 2. Verdiep je in de games die jouw kind graag speelt,
  speel eens mee met je kind of vraag om uitleg
 3. Als je grenzen stelt of tijdsbeperking gebruikt, doe dit
  dan in goed overleg zodat jouw kind begrijpt waarom
  die grenzen belangrijk zijn
 4. Blijf open communiceren met je kinderen, zij kunnen
  vervelende dingen tegenkomen tijdens het gamen, sta
  daar open voor
 5. Beloon je kind voor goed gedrag en geef complimenten,
  ook als het gaat om gamen

Nieuwsgierig?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Talentontwikkeling en een gezonde leefstijl

Gamen is meer dan alleen maar afleiding of entertainment. Er gaat een wereld van talentontwikkeling achter schuil. Kinderen die veel gamen doen kennis op en leren ongemerkt meer dan twintig soft skills. De kennis die ze opdoen kan te maken hebben met (Engelse) taal, geschiedenis, scheikunde of wiskunde. Voorbeelden van soft skills zijn zelfvertrouwen, snel schakelen, samenwerken, doorzettingsvermogen en creatief denken.

Ook verbeteren gamers hun hand/oog-coördinatie en verhogen ze hun frustratietolerantie. Deze combinatie van ontwikkelingen vragen om een gezonde leefstijl. Daarbij zijn slaap, gezonde voeding, voldoende lichaams- beweging en regulier onderwijs net zo belangrijk. Met de juiste balans hierin, geef je ook gamen een goede plek binnen de leefstijl, waardoor je op alle vlakken kunt groeien. House of Esports heeft een serie programma’s gemaakt die ouders, kinderen en scholen ondersteuning bieden om deze leefstijl te ontwikkelen en versterken.