We’re in for the better game!

House of Esports is ontstaan vanuit de behoefte van diverse stakeholders in de esportsmarkt om meer draagvlak te creëren in Nederland voor esports als sport en als onderdeel van de maatschappij.

House of Esports bouwt aan een community voor de gamer die geaccepteerd wordt en voorziet in hun behoeftes. Door middel van verschillende concepten en samenwerkingen is House of Esports de thuisbasis voor esports in Nederland.

House of Esports beweegt zich op het snijvlak van overheid, onderwijs, welzijn, bedrijfsleven, de community en de esports stakeholders. Op deze manier komt de maatschappelijke waarde die esports kan bieden naar voren.

Vanuit deze maatschappelijke waarde faciliteren en ondersteunen wij de sport en brengen het naar een hoger niveau.

Kalender

Juni 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Esports showcase Oss

Real life Mario Party

House Of Esports verzorgde wederom voor het Sport Expertise Centrum in Oss de programmering op 18 februari. Hier maakte wij nog maar weer eens duidelijk wat met  gamen en bewegen gedaan kan worden. Het evenement  betekende tevens de lancering van ons nieuwste GameGym product: Real life Mario party. Een samenloop van fysieke minigames waarbij men nooit stil zit. De reacties waren (tussen het hijgen door) laaiend enthousiast. Daarnaast kon men verdwalen in Virtual Reality met onze VR experience en werd de sportiviteit getest tijdens de FIFA skill games.

Krajicek Foundation met TOS

Activiteiten in voorjaarsvakantie

Voor Thuis op Straat in samenwerking met de Richard Krajicek Foundation, voorziet House of Esports ook in de voorjaarsvakantie de programmering voor de jeugd. Op Sportplaza Lloyd Multiplein en Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam verzorgden wij onder de naam WinterGames vijf dagen lang een fantastische beleving. De locaties werden ingericht met FIFA Skill  Games, Archery Tag, VR en GameTime.

Klupp Sportswear & House of Esports

Kledingpartner

Klupp Sportswear stapt in Esports met hun nieuwe gaming line E-Klupp. House of Esports is de samenwerking aangegaan om samen met E-Klupp een eigen lijn te gaan ontwikkelen voor gamers. Op Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam werd de samenwerking bekrachtigd tijdens de Wintergames waar House of Esports samen met Thuis op Straat Real Life Games combineert met activiteiten op de game-consoles.

Online toernooien

Avondklok Competities

House of esports en Esports Nederland zijn een samenwerking aangegaan om landelijke online toernooien te organiseren. De corona-crisis en de invoering van de avondklok heeft in het land voor de nodige problemen gezorgd. Om de jongeren op een leuke en eigentijdse manier met elkaar in contact te laten komen zijn er landelijke esports competities in het leven geroepen. Onder de namen Beat the clock en Esports All Stars zijn we met gemeentes en welzijnsorganisaties aan de slag gegaan. Met nu al meer dan 1000 deelnemers, het bereik op de socials en nieuwsbladen kunnen we dit tot een groot succes bestempelen.

De Drone Cup

Esports & drones

Nieuw partnership tussen House of Esports en Future Mindz. De Drone Cup zal binnen het aanbod een rol gaan krijgen in het nieuwe curriculum GameSkills. Dit nieuwe programma is gebaseerd op digitale geletterdheid en techniek. Dit past binnen de trend van gamification en ons lesaanbod. Onze docenten hebben recent een training drones en techniek gevolgd, volgens het design thinking model. Basisscholen kunnen dit lesaanbod integreren in hun bestaande lesmodule of als leertijduitbreiding.

Winter esports Den Haag

Een winter vol esports plezier!
Hoe leuk is dit! Ruim 750 kids hebben zich afgelopen weken kunnen vermaken met de activiteiten die georganiseerd werden door Eindelijk Wat Leuks! op het parkeerterrein van Tuincentrum Ockenburgh.
 
Er werden drone vlieglessen gegeven, uitdagingen getrotseerd in virtuele omgevingen, FIFA skills gespeeld en geraced op de nieuwste racesimulatoren om de 'nieuwe Max Verstappen' te worden.
 
Kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar konden gratis deelnemen aan deze activiteiten en ondanks alle beperkingen die de lockdown met zich meebrengt, toch wat leuks doen.

 

 

Only Winners in Rotterdam

Lock down edition

Only Winners in Rotterdam is een initiatief van Het Huis van Asporaat in samenwerking met House of Esports en Arch management.

Waarbij in deze lock down edition een online voorronde is gehouden, waarbij Rotterdamse jongeren uit de vier gebieden zich konden plaatsen voor de grote finale in de Schiecentrale. Deze finale was een opname waarin ze gekoppeld werden aan bekende Nederlanders, zoals Keizer, Rarko en nog veel meer. Na een spannende finale ronde die live te zien was. Is de winnaar met de titel Winner of Rotterdam naar huis gegaan, inclusief een Playstation5 en een tv scherm.

Met een bereik van 75 jongeren en een billboard campagne in de stad was dit een heel speciaal en geslaagd event.

Online FIFA Toernooi

Ouderjaarseditie

 Samen met DOCK en TOS zijn we dit jaar gamend het nieuwe jaar in gegaan. Voor de Rotterdamse jongeren werd er op oudjaarsavond een online FIFA toernooi georganiseerd.

Samen met Esports Nederland konden wij de Rotterdamse jongeren vermaak bieden tijdens deze aparte jaarovergang.

Met 65 aanmeldingen en 30 deelnemers zijn de winnaars naar huis gegaan met mooie waardebonnen om hun gamecollectie aan te vullen. Een mooi succes wat we in de toekomst vaker aan kunnen gaan bieden!

Winter of Esports Rotterdam

Lock down edition

In de nasleep van de coronamaatregelen in december vorig jaar werd het draagvlak om iets te organiseren voor jongeren in de vakantieperiode groter. Door snel teschakelen met onze partners en Gemeente Rotterdam, maakten wij het mogelijk om verschillende buitenactiviteiten in Rotterdam plaats te laten vinden. Gamen en bewegen is altijd ons speerpunt. Met onze GameGym activiteiten lieten wij de jeugd, coronaproof, deelnemen aan Archery Tag, Real Life Mario Kart en werden de voetbalvaardigheden getest tijdens de FIFA Skill games. In samenwerking met TOS en DOCK werden de activiteiten in het Sportplaza Zuiderpark en Delfshaven georganiseerd.

 

Volle game zomer voor House of Esports

Een zomer vol esports plezier!

Wat een geweldige zomer maakt House of Esports mee met alle kinderen uit de verschillende wijken in Rotterdam, Den Haag, Hoogvliet en Schiedam.

Door samenwerkingen met Giovanni van Bronckhorst Foundation, Speeltuin Feijenoordse Middenstip, Wijk Feijenoord, Stichting Humanitas, Summer of Esports Rotterdam, Escamp Den haag , Lekker Bezig Schiedam, Zomerland Hoogvliet en Jeugdvakantieland in Ahoy’ hebben de kinderen kennis kunnen maken met House of Esports en de verschillende onderdelen o.a. GameTime, GameClub, GameGym, GameGymWall en VR in School.

Social Pact

Samenwerking Giovanni van Bronckhorst Foundation | 9 juli 2020

De Giovanni van Bronckhorst Foundation en Stichting House of Esports hebben elkaar gevonden in een samenwerking binnen in de aankomende zomerprogrammering. Na de zomer wordt bekeken op welke manier House of Esports een structurele invulling kan geven aan S.V. GIO. Hiermee treedt House of Esports toe tot het Social Pact wat door de van Bronckhorst Foundation in het leven is geroepen om de kernwaarden van het programma S.V. GIO verder te verduurzamen. De officiële ondertekening van de samenwerking vond plaats 9 juli op de locatie van de Giovanni van Bronckhorst Foundation tussen Jacqueline Jonkhart (Directeur GvBF) en Wim Noordzij (Voorzitter HoE). Andere partners binnen dit pact zijn Stichting Rotterdamse Sporticonen en Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Sport en Cultuur Club Afrikaanderwijk

Goede kick-off | 27 februari 2020

Activiteiten door verschillende lokale aanbieders voor de jeugd in Afrikaanderwijk. Kinderen en jongeren in de Afrikaanderwijk maakten vandaag de kick-off van Sport en Cultuur Club Afrikaanderwijk mee. Boksen, dansen, gamen en meer vanaf 16 maart in de wijk voor kinderen en jongeren van 4 t/m 17 jaar.

Werkteam Feijenoord

Elke zaterdagavond in House of Esport

Onze wekelijkse jongerenavond met jongeren uit verschillende culturen en wijken. Wil jij ook komen?
Meld je aan bij Ali Remzi Dogan. Door de drukte is aanmelden verplicht, er kunnen beperkt aantal jongeren komen in verband met de veiligheid. Een super toffe plek om te: gamen, chillen, eten, drinken of vragen stellen aan een professional.

Geslaagd GLR Esports Event

Op 6 november organiseerde het Grafisch Lyceum Rotterdam als een van de eerste scholen in Nederland een groot Esports Event. In de speciale game-arena van het GLR stond alles in het teken van spannende gamecompetities. Vanuit de virtual studio deden enthousiaste shoutcasters verslag van de wedstrijden en alles was live te volgen via het Twitch-kanaal van het Grafisch Lyceum Rotterdam.

https://www.glr.nl//nieuws/geslaagd-glr-esports-event

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Partners

 • Esports Game ArenaEsports Game Arena
 • SportspullenbankSportspullenbank
 • FutureMindzFutureMindz
 • Kenniscentrum Sport en BewegenKenniscentrum Sport en Bewegen
 • Arko sportsmediaArko sportsmedia
 • Partners GvB FoundationPartners GvB Foundation
 • JD eventmanagementJD eventmanagement
 • Gemeente RotterdamGemeente Rotterdam
 • Ministerievan Visuele ZakenMinisterievan Visuele Zaken
 • DurftDurft
 • Event BrokerEvent Broker
 • PrestigePrestige
 • Partners PijlBoogPartners PijlBoog
 • Rotterdam topsportRotterdam topsport
 • Sportbedrijf RotterdamSportbedrijf Rotterdam
 • SchiecentraleSchiecentrale
 • ErasmusEsportsErasmusEsports
 • MEE Rotterdam RijnmondMEE Rotterdam Rijnmond
 • Buurt en SpeeltuinwerkBuurt en Speeltuinwerk
 • SportSupportSportSupport
 • Klupp SportswearKlupp Sportswear
 • Thorbecke VOThorbecke VO
 • Urban Culture Zone PendrechtUrban Culture Zone Pendrecht
 • Sport Expertise Centrum OssSport Expertise Centrum Oss
 • Partners Court PerformancePartners Court Performance
 • HumanitasHumanitas
 • IT4KidsIT4Kids
 • Partners KNBBPartners KNBB
 • Welzijn ScheveningenWelzijn Scheveningen
 • Partners YouTalentPartners YouTalent
 • DOCKDOCK
 • GameDropGameDrop

  Copyright © 2018 - 2020 Stichting House of Esports Gamen in de Maatschappij. Alle rechten voorbehouden